Insight lanceert nieuwe optimalisatie-service voor Microsoft Azure en Office 365

Nieuwe en unieke dienstverlening van Insight voor de optimalisatie van Azure Cloud en Office 365 werkomgeving

Franse versie

Grimbergen, 8 juli 2018 – Trusted IT-advisor Insight biedt klanten nu ook optimalisatie-services aan voor Microsoft Azure en Office 365. Deze diensten richten zich op het optimaal laten renderen van de reeds gemaakte of toekomstige investeringen in Azure en O365 cloud omgevingen. Resultaat? Meer efficiëntie, veiligheid en kosteneffectiviteit.

Heel wat ondernemingen streven naar het moderniseren van hun traditionele IT oplossingen en kozen daarom voor een implementatie van Office 365 en/of over te stappen naar Azure cloud. Een prima keuze voor de toekomst, alleen kan deze investering samen gaan met een complexe en tijdrovende opvolging. Veel gestelde vragen: wat is mijn cloud gebruik vandaag, hoe zal die evolueren, is mijn omgeving voldoende beveiligd en is er een optimaal gebruik gemaakt van de nieuwe mogelijkheden? Kortom, rendeert deze cloud investering optimaal?

Met de twee nieuwe optimalisatie diensten biedt Insight de nodige inzichten en adviezen aan waardoor bedrijven maximaal kunnen genieten van de voordelen van Azure en O365

Hybrid Cloud Optimisation Service

De overstap naar cloud is een continu proces: na de implementatie moet er voortdurend gewerkt worden aan het optimaliseren van deze investering. Waaronder het gebruik en de prestaties van virtuele machines en geheugenopslag opvolgen, evalueren van de processen om gebruikers te creëren en hen de nodige rechten toe te kennen, beheer van de licentiecontracten, enzovoort.

De service bestaat uit een onafhankelijke assessment van de Azure-omgeving van de klant en identificeert gebieden die in aanmerking komen voor optimalisatie. De service wordt zowel in een standaard als in een “op maat” gemaakte versie aangeboden.

“Deze nieuwe service is uniek in de markt. We willen klanten helpen met het optimaliseren van cloud omgeving", zegt Benoit Vanhove, Solutions Sales manager van Insight Belux. "Organisaties focussen almaar meer op de cloud, daarom is het van vitaal belang dat ze dat op de meest effectieve manier doen. Dankzij deze service krijgen ze een efficiënter en kosteneffectief platform."

Connected Workforce Optimisation Service

Werknemers werken steeds mobieler. Vandaar dat vele bedrijven de overstap naar Office 365 maken. Ook hier zien we hetzelfde fenomeen waarbij organisaties nood hebben aan een continue optimalisatie om de investering zo rendabel mogelijk te maken of te houden.

De Connected Workforce optimalisatie Service werkt volgens een bewezen methodologie en evalueert aspecten zoals onder andere identiteit, netwerkcapaciteit, gebruikers profielen, IT -operaties en O365 consumptie patronen.

In samenwerking met belanghebbenden op de afdelingen geven de Insight consultants in het eindrapport advies over de workloadprestaties, uitdagingen bij licentiebeheer, toegang tot nieuwe servicefuncties en eventuele verbeteringen aan het netwerk om aan de gebruikers een performante werkplek aan te bieden.

“De nieuwe service van Insight vergroot de efficiëntie en effectiviteit en helpt bedrijven in hun streven naar de perfecte Connected Workforce." voegt Benoit Vanhove er nog aan toe.

Neem contact op voor meer informatie