Insight breidt diensten uit met Reporting-as-a-Service

Nieuwe dienstverlening geeft bedrijven meer inzicht in hun cloud-verbruik

Franse versie

Grimbergen, 14 maart 2018 – Trusted advisor Insight lanceert Reporting-as-a-Service als een nieuw onderdeel van hun uitgebreid dienstenpakket naar klanten. Klanten krijgen nu ook meer inzicht in hun cloud-verbruik dankzij gedetailleerde rapporten op maat. En dat biedt hen opportuniteiten om de kostenefficiëntie te optimaliseren.

Kostenefficiëntie verhogen

Als bedrijf streef je altijd naar kostenefficiënties. Software neemt een serieuze hap uit het IT-budget en het overzicht raakt wel eens zoek. Het correct in kaart brengen van het cloud-verbruik vormt in die zin het begin van de oplossing. Als je weet op welke software je geabonneerd bent en wat het verbruik ervan is binnen het bedrijf, kun je dit ook gaan optimaliseren. Klanten van Insight worden al begeleid bij de aankoop van hun software, maar deze service gaat nog een stap verder. En dat is ook nodig, zo zegt CIO Marie del Marmol van Insight Belux:

“Bedrijven denken vaak nogal traditioneel en dat leidt tot buitensporige en overbodige kosten, bijvoorbeeld in Microsoft Azure. RaaS bezorgt hen meer inzicht in hun huidige consumptie, want meten is nog altijd weten. Reporting-as-a-Service brengt alles in kaart en helpt hen om de juiste beslissingen te nemen. En natuurlijk geven we ook richtlijnen en reiken we quick wins aan.”

RaaS: elk kwartaal een gedetailleerd rapport

Het cloud-verbruik wordt best op regelmatige basis gemonitord en bijgestuurd. Reporting-as-a-service (RaaS) geeft bedrijven daarom elk kwartaal een gedetailleerd overzicht van het Office 365 en Azure-gebruik. De rapporten zijn visueel aantrekkelijk en laagdrempelig opgesteld. Klanten die Insight aanduiden als hun Microsoft Digital Partner of Record (MS DPOR) krijgen deze rapporten zonder meerkost. Een eerste bespreking van het rapport vindt in het bedrijf zelf plaats tijdens een meeting met het IT-team. Klanten kunnen deze adviserende dienst optioneel bestendigen. De rapport besprekingen met gespecialiseerde consultants van Insight worden dan op regelmatige basis herhaald (maand, kwartaal, half-jaarlijks) om hun software investeringen maximaal te laten renderen.

Voordelen op korte en lange termijn

RaaS is een nieuwe dienst van Insight en is bedoeld voor Microsoft Office365- en Azure-gebruikers. De service biedt opportuniteiten om de workloads te optimaliseren. Het bespreken of onderhandelen van nieuwe contracten verloopt voortaan met meer (voor)kennis, zodat het budget efficiënter benut wordt. RaaS vergt geen investering op het vlak van infrastructuur en wordt mogelijk gemaakt door consultants met een hands-on-ervaring in interactie met het IT-team.

Wilt u meer informatie over Reporting-as-a-Service? Neem dan contact op met een specialist.

Neem contact op