Gezocht: CIO 2.0

Grimbergen – 9 februari 2016 – Het profiel van de CIO is ingrijpend veranderd, zo blijkt uit een rapport van Insight. De impact van technologie neemt almaar toe en dat stelt bedrijven én CIO’s voor nieuwe uitdagingen. Zo bevestigt ook Country Manager Marie del Marmol van Insight BeLux: ”De moderne CIO moet vooral strategisch uitblinken en in dialoog treden met de bestuurskamer. En dat vergt andere vaardigheden dan vroeger.” Moraal van het verhaal voor bedrijven? Nu aanpassen of verliezen. CIO én concurrentiepositie.

Groeiend belang technologie in ondernemingen

Het belang van technologie in ons dagelijks leven blijft groeien en die trend zet zich door in ondernemingen. Enkele cijfers:

  • 8 op de 10 decisionmakers plannen een verhoging van hun IT-budget binnen het jaar;
  • Technologie wordt voor 61% gefinancierd door de business units in plaats van de IT-afdeling;
  • Bijna de helft van de CIO’s besteedt onderhoud en ondersteuning van applicaties uit aan een externe partner;
  • 77% van de decisionmakers beschouwt veiligheid als dé uitdaging voor CIO’s.

CIO 2.0: nieuwe rol en vaardigheden

Technologie heeft ons leven voorgoed veranderd. We communiceren en werken anders, ook op de werkvloer. Die revolutie heeft verregaande consequenties voor de rol van de CIO. De traditionele CIO had vooral een technisch profiel, maar de tijden zijn veranderd. De andere bestuursleden zijn zich namelijk ook gaan verdiepen in zijn/haar expertise. Wil de CIO relevant blijven in de bestuurskamer, dan etaleert hij/zij een bredere kijk op technologie. Technisch advies volstaat niet langer, de focus verschuift naar strategie. Hij/zij helpt andere beleidsmakers betere beslissingen te nemen. Daar ligt de meerwaarde van de nieuwe CIO.

Nieuwe verwachtingen, nieuwe kansen, een nieuw profiel. De CIO 2.0 weet alles over security, volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en omarmt verandering of evolutie. En de nieuwe CIO spreekt de taal van het bedrijf. Hij/zij begrijpt dat technologie voor een groot stuk de toekomst van de onderneming bepaalt en stelt zich open voor dialoog. Kortom, de CIO 2.0 is veelzijdig.

Country Manager Marie del Marmol van Insight BeLux ziet vooral de voordelen van die evolutie: “Verandering is een constant proces. Als CIO kun je die maar beter omarmen en in je eigen voordeel uitspelen. Concreet? Je functie in vraag durven stellen, heruitvinden en herdefiniëren. Uiteraard in overeenstemming met de nieuwe marktvereisten, want ook die veranderen constant. Alleen op die manier maak je nog het verschil als CIO.”